Report

Skvěle! Tygři i díky Flynnovu hattricku přejeli České Budějovice 8:1

České Budějovice/Liberec - S Motorem se Tygři utkali v tomto týdnu podruhé a stejně jako ve středu byli na konci duelu šťastnější. Velmi povedené tygří představení na jihu Čech totiž Liberečtí odšpuntovali v úvodní periodě hned čtyřmi brankami. Celkově na ledě Motoru triumfovali 8:1, a to i díky brilantnímu výkonu Daniela Krále v brance. Výhru navíc korunoval premiérovým hattrickem v extralize Oscar Flynn.

Libereckou krasojízdu začal v 9. minutě Oscar Flynn, jenž vyřešil svůj brejk úspěšným bekhendovým blafákem - 0:1. O to větší radost na naší straně zavládla dvě minuty nato, kdy pálil z pravé strany Michal Ivan - 0:2. Náskok Tygrů navýšil v 15. minutě již na tři góly Adam Najman šikovně tečující nahození Oscara Flynna od modré - 0:3. Ani tento stav ale netrval dlouho, poněvadž zakončil pohlednou kombinaci do odkryté klece Martin Faško-Rudáš - 0:4.

Druhou periodu zahájil v jihočeské brance namísto Jana Strmeně Dominik Hrachovina, jeho neprůstřelnost ale vydržela jen 40 sekund. Kupředu se totiž rozjela dvojice Oscar Flynn a Jayce Hawryluk a první jmenovaný využil pas od svého kolegy beze zbytku - 0:5. Skvělými zásahy se naopak na straně Liberce prezentoval Daniel Král, který deptal českobudějovické střelce.

Svěřenci Filipa Pešána ale nesundali nohu z plynu. Ve 47. minutě si troufl na Hrachovinu z nulového úhlu v přesilovce Michal Bulíř - 0:6. Dvě minuty poté proměnil další liberecký únik Martin Faško-Rudáš a o sedmnáct sekund později zkompletoval premiérový hattrick v extralize Oscar Flynn - 0:8. O nulu připravil Daniela Krále v 57. minutě Dominik Simon, tím se ale skóre definitivně uzavřelo a šelmy se v tabulce posunuly na páté místo - 1:8.


Pohled na Oscara Flynna před jeho první trefou

Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„Velké poděkování do kabiny. Pro nás to byl důležitý zápas a pro soupeře krutý výsledek. Navázali jsme na dobrý výkon z utkání s Pardubicemi, i když jsme v něm nebodovali. Tentokrát nám tam napadaly góly, za což jsme moc rádi. Vítězství si hodně vážíme."
Ladislav Čihák
Banes Motor České Budějovice
„Špatně jsme do utkání vstoupili a na ledě bylo jenom jedno mužstvo. Soupeř nás načapal a vůbec v ničem jsme se mu nevyrovnali. I takové zápasy bývají, ale musíme se z toho poučit a co nejrychleji zapomenout, protože teď se bude hrát v rychlém sledu řada utkání. Je třeba pogratulovat soupeři, který nás ve všech směrech předčil."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner